RELAKSIRANE MERE U PRIBOJU: Kafićima sa baštom produženo radno vreme do ponoći, otvaraju se bazeni

A. Rovčanin

05. 08. 2020. u 15:09

PREMA odluci Štaba za vanredne situacije u Priboju, radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju letnju baštu produženo je sa 22 časa do ponoći. Takođe, od četvrtka će ponovo biti otvoreni bazeni.

РЕЛАКСИРАНЕ МЕРЕ У ПРИБОЈУ: Кафићима са баштом продужено радно време до поноћи, отварају се базени

Foto: A. Rovčanin

Epidemiološka situacija u gradu na Limu  je  značajno povoljnija nego pre četiri nedelje kada je 6.jula  uvedena vanredna situacija ocenjeno je na sednici Opštinskog Štaba za vanredne situacije održanoj u sredu.  

- Za razliku od prethodnih nedelja, u poslednjoj sedmici smanjen je broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja sa 80 i 50 na oko 20 dnevno, i to sa laganom tendencijom daljeg smanjenja. Broj pregleda u kovid ambulanti takođe se smanjuje i broj hospitalizovanih pacijenata u izolacionim blokovima Opšte bolnice, gde poslednjih dana ima u proseku oko 20 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Na osnovu nešto povoljnije epidemiološke situacije Štab za vanredne situacije doneo je i dve mere ublažavanja ranijih naredbi, dozvoljava se se rad bazena na otvorenom i produžava rad ugostiteljskih objekata sa baštama do 24 sata – kazao je predsednik opštine i komadant Štaba za vanredne situacije u Priboju Lazar Rvović.

Foto: A. Rovčanin

Štab je doneo i zaključak da se  sa merama ublažavanja, pojača inspekcijski nadzor primene zaštitnih  mera, pridržavanja radnog vremena, nošenja zaštitnih  maski i poštovanja fizičke distance.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)