U JOŠ JEDNOJ OPŠTINI VANREDNA SITUACIJA: Na snazi oštre mere, evo šta je zabranjeno od sada

Novosti online

04. 08. 2020. u 14:09

U OPŠTINI Sremski Karlovci danas je proglašena vanredna situacija zbog epidemije korona virusa i neophodnosti sprovođenja operativnih mera zaštite, odlučeno je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

У ЈОШ ЈЕДНОЈ ОПШТИНИ ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: На снази оштре мере, ево шта је забрањено од сада

Foto: N. Fifić

Od virusa korona u opštini Sremski Karlovci zaključno sa 03. avgustom obolelo je ukupno 43 građana. Trenutno postoje 22 aktivna slučajeva.

Kako je objavljeno je na sajtu opštine, stanje je na snazi od danas, 4. avgusta. Zabranjena su okupljanja na javnom mestu, gde je više od 10 ljudi u zatvorenom i na otvorenom. Zabranjuje se korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija, ograničeno je radnog vremena ugostiteljskih objekata, obavezno nošenje maski...

Do okončanja vanredne situacije za sve posetioce zatvaraju se lokacije - Vidikovac, Dvorska bašta, izletište Stražilovo i ostrva i plaža na Dunavu.

- Obavezuje se sremskokarlovačka opština da će snositi plaćanje troškova sahrane i sahranjivanja građana Sremskih Karlovaca, kod kojih je utvrđeno da je smrt prouzrokovana virusom kovid 19 - stoji između ostalog u naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!