SEĆANJE NA JASENOVAČKE ŽRTVE: Otkrivena spomen-ploča sa imenima jasenovačkih mučenika Požarničke parohije

V.Mitrić

03. 08. 2020. u 19:14

U Požarnici je, u okviru tradicionalnog obeležavanja „Ilindanskog sabora Tuzlaka“ na hramu Vaznesenja Gospodnjeg otkrivena spomen-ploča sa imenima jasenovačkih mučenika Požarničke parohije, za čiju je izradu sredstva darovao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

СЕЋАЊЕ НА ЈАСЕНОВАЧКЕ ЖРТВЕ: Откривена спомен-плоча са именима јасеновачких мученика Пожарничке парохије

Foto: V. Mitrić

- U Bijeljini živi veliki broj ljudi, koji su tokom ratnih dešavanja morali da napuste Požarnicu i tuzlanski kraj, a Semberija im je postala novi dom. Mnogi od njih su pomogli da se Bijeljina razvije kao moderan i otvoren grad za sve stanovnike, a najmanje što možemo da učinimo je da održavamo veze sa zavičajem i ne zaboravimo naše svetinje, gde god se nalaze – istakao je Mićić.

 

Mićić je naglasio da je Grad Bijeljina u prethodnih pet godina izdvojio više od 50.000 KM za pomoć hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Požarnici.

Organizatori „Ilindanskog sabora Tuzlaka u Požarnici“ su Zavičajno udruženje Tuzlaka iz Bijeljine, čiji je kum slave ove godine bio gradonačelnik Mićić, kao i Crkvena opština Požarnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!