OD POČETKA EPIDEMIJE INFICIRANO 384 LJUDI: Za nedelju dana u Severnobačkom okrugu od korone obolelo 63 ljudi

J. L.

03. 08. 2020. u 15:04

PREMA izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica od početka epidemije do ponedeljka u Severnobačkom okrugu registrovano je ukupno 384 pacijenta obolela od virusa kovid 19, od kojih je 310 iz Subotice.

ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ ИНФИЦИРАНО 384 ЉУДИ: За недељу дана у Севернобачком округу од короне оболело 63 људи

Foto: Novosti arhiva

Od početka epidemije  u Subotici je zabeležano 12, a u Bačkoj Topoli dva smrtna ishoda koja se mogu dovesti u vezu sa ovim oboljenjem. 

Prema podacima Opšte bolnice u Subotici, tokom vikenda (od petka do ponedeljka) u Kovid respiratornoj ambulanti  bolnice obavljeno je 65 pregleda, a 25 pacijenata zadržano je na bolničkom lečenju. U istom periodu, u Kovid delu bolnice umrlo je pet pacijenata sa teritorije Severnobačkog okruga - četvoro iz Subotice (tri pacijentkinje starosti 94, 87 i 84 godine, dok je pacijent muškog pola starosti 71 godinu), i jedan pacijent muškog pola starosti 76 godina iz Bačke Topole.

Na dalje kućno lečenje i izolaciju otpušteno je tokom vikenda ukupno 18 pacijenata. Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice (Kovid infektivno odeljenje,Kovid centar, Kovid jedinica intenzivnog lečenja) nalazi ukupno 94 pacijenata.

- Trenutna epidemiološka situacija oboljenja kovid-19 se i dalje ocenjuje kao nepovoljna, i zato apelujemo na građane da se ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi – poručuju u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)