NOVI SAD I PETERBURG SVE BLIŽI: Vučević razgovarao sa ruskim ambasadorom

Tanjug

petak, 31. 07. 2020. u 13:56

НОВИ САД И ПЕТЕРБУРГ СВЕ БЛИЖИ: Вучевић разговарао са руским амбасадором

Miloš Vučević i Aleksandar Bocan HarčenkoFoto Tanjug

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas u Beogradu sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o uspostavljanju bliže saradnje između Novog Sada i administracije Petrogradskog okruga Sankt Peterburga.

Inače, gradonačelnik Vučević, krajem maja prošle godine, sastao se sa rukovodstvom Petrogradskog rejona, jednim od najznačajnijih istorijskih i kulturnih rejona u celoj Rusiji, ali i značajnim privrednim centrom, i tada razgovarao o perspektivama ekonomske saradnje, pogodnostima za investiranje u Novom Sadu i saradnji u IT sektoru.

Kako je naglašeno prilikom današnjeg susreta, cilj je da se intenzivira saradnja Novog Sada i Petrogradskog rejona, između ostalog u oblastima privrede, turizma, obrazovanja i kulture.

Vučević je prezentovao ambasadoru sve mogućnosti Novog Sada kao Evropske prestonice kulture, ali i druge potencijale koji mogu doprineti plodotvornim odnosima, navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Vučević je istakao da Novi Sad mnogo polaže na saradnju sa ruskim gradovima, a kao dobar primer za to naveo je Nižnji Novgorod koji je grad pobratim.

Na sastanku je ocenjeno da, pored tradicionalno dobrih odnosa dva naroda, snažnih diplomatskih i političkih veza između Srbije i Ruske federacije, kompanija "NIS - Gaspromnjeft" predstavlja značajnu kariku u povezivanju Grada Novog Sada i Petrogradskog okruga Sankt Peterburga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)