NOVIH ČETVORO KOVID-POZITIVNIH: Epidemiološka situacija na području Rudničko-takovskog kraja

M. B.

28. 07. 2020. u 12:43

ČETIRI nove osobe u Rudničko-takovskom kraju danas su potvrđeno pozitivne na kovid-19, prema do sada pristiglim rezultatima testiranih na tu zarazu.

НОВИХ ЧЕТВОРО КОВИД-ПОЗИТИВНИХ: Епидемиолошка ситуација на подручју Рудничко-таковског краја

Foto M. B.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, po zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugom „piku“ od polovine juna do danas, od kovida-19 obolela su 82 lica, uz četiri smrtna ishoda, izlečeno je 31, petoro ih leči Klinički centar u Kragujevcu,12 milanovačka Opšta bolnica, ostalih 30 sa lakšom kliničkom slikom su u kućnoj izolaciji. 

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče, 27. jula pregledano je 68 pacijenta, uzeta četiri nazofaringealna brisa, urađeno 13 seroloških testova, hospitalizovana jedna osoba - izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)