KRUŠEVAC I RASINSKI OKRUG: Od početka epidemije-676 slučajeva, čekaju se rezultati još 389 testova

S. B.

18. 07. 2020. u 14:34

NAJNOVIJI rezultati testiranja u Rasinskom okrugu pokazuju da je od početka epidemije KOVID-19 potvrđen kod 676 lica.

КРУШЕВАЦ И РАСИНСКИ ОКРУГ: Oд почетка епидемије-676 случајева, чекају се резултати још 389 тестова

S. Babović

Sedmoro novoinficiranih je iz Kruševca,dva slučaja su iz Trstenika i jedan iz Brusa. Prema saznanjima “Novosti”, broj zaostalih testova,o čemu su pisale “Novosti”, gotovo je prepolovljen, pa je trenutno na čekanju 389 rezultata.

Broj potvrđenih slučajeva u Kruševcu sada je 425,a od početka epidemije,korona-virus registrovan je kod 118 lica u Aleksandrovcu, u Brusu kod njih 69, u Varvarinu - 29, u Ćićevcu u 18 i u Trsteniku u 17 slučajeva. Potvrđeno je i 39 smrtnih slučajeva koje se dovode u vezu sa KOVID-infekcijom na teritoriji okruga:22 iz Kruševca,7 iz Varvarina,tri iz Brusa,koliko i iz Trstenika, dok su dve osobe preminule sa teritorije Ćićevca i Aleksandrovca.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke bolnice je trenutno hospitalizovano 79 pacijenata sa različitim tegobama,dok se 392 pacijenta smatra izlečenim. Kako je predočeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi,lečenje pacijenata sumnjivih na KOVID obavlja se i bez pozitivnog testa po protokolu koje je odredilo Ministarstvo zdravlja, a na osnovu brojnih analiza i simptomatike(radiografija pluća,gasna analiza,saturacija kiseonika,laboratorijska i opšta klinička slika).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)