VANREDNA SITUACIJAI U MAJDANPEKU: Štab uveo strože mere protiv zaraze

S. M. J.

17. 07. 2020. u 20:43

ŠTAB za vanrednu situaciju opštine Majdanpek je na osnovu procene Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara da je epidemiološka situacija nepovoljna i rizična, proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji ove opštine.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАИ У МАЈДАНПЕКУ: Штаб увео строже мере против заразе

Foto Ž. Knežević

Štab je doneo i naredbu o primeni preventivnih mera protiv epidemije kovida-19 od zabrane svih slavlja, zabavnih i sportskih manifestacija, preko obaveznog nošenja maske u zatvorenom prostoru uz minimalnu fizičku distancu do dva metra do toga da se okupljanje  u zatvorenom i otvorenom prostoru ograničava na maksimalno pet osoba.

U opštinu Majdanpek je u petak stigla potvrda iz referentne laboratorije o 15 novozaraženih, što je broj kovid slučajeva od početka pandemije do danas podiglo sa dosadašnjih 12 na 27.

U poslednja 24 časa lekarima u kovid ambulanti javilo se 20 Majdanpečana sa simptomima nalik virusu korona, od kojih je upala pluća dijagnostifikovana kod dve osobe. U tercijarnim ustanovama hospitalizovano je 15 Majdanpečana, a dva su otpuštena iz bolnice i trenutno su na kućnom lečenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)