JOŠ DVA GRADA PROGLASILA VANREDNU SITUACIJU: Komunalna inspekcija i policija kontrolisaće poštovanje mera

Novosti online

17. 07. 2020. u 13:48

VANREDNA situacija danas je proglašena na teritoriji Smedereva i Bujanovca.

ЈОШ ДВА ГРАДА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: Комунална инспекција и полиција контролисаће поштовање мера

Foto: N. Živanović

NAKON sednice gradskog kriznog štaba i na preporuku epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Smederevu je proglašena vandrenda situacija. Između ostalog, to podrazumeva i zabranu okupljanja više od pet lica na otvorenom i zatvorenom prostoru, uz obavezu nošenja zaštitnih maski.

Kafići i restorani koji nemaju bašte radiće do 21 sat, a ugostiteljski objekti sa baštama do 23 sata, potvrdila je komadant kriznog štaba, gradonačelnica dr Jasna Avramović. Takođe je dodala, da situacija nije alarmantna i da je pod kontrolom.

Prema poslednjim podacima, u Smederevu je od početka epidemije, registrovan ukupno 291 pozitivan slučaj.

U smederevskoj Opštoj bolnici "Sveti Luka", smešteno je 175 pacijenata. Virus je potvrđen kod njih 70. Na respiratorima se nalazi 12 osoba.

Većina pacijenata je iz drugih gradova. U kovid ambulantu Doma zdravlja, dnevno se na pregled javi i do 150 građana Smedereva.

Vanredna situacija i u Bujanovcu

I u Bujanovcu je proglašena vanredna situacija. Zabranjeno je okupljanje više od pet lica na otvorenom i zatvorenom prostoru, obavezne su zaštitne maske.

Kafići i restorani koji nemaju bašte radiće do 21 sat, a ugostiteljski objekti sa baštama do 23 sata, rekao je za RTS zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Stojanča Arsić.

Komunalna inspekcija i policija kontrolisaće poštovanje mera.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)