INFICIRANO JOŠ 39 LICA: Još novoobolelih u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

D. Zečević

16. 07. 2020. u 19:04

OD 65 testiranih lica u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovano je još 39 lica kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

ИНФИЦИРАНО ЈОШ 39 ЛИЦА: Још новооболелих у српским срединама на Косову и Метохији

Foto: Depositphotos

Od ovog broja, prema rečima dr Aleksandra Antonijevića, epidemiologa Zavoda za Javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici njih 27 je sa severa Kosmeta dok je u srpskim sredinama južno od reke Ibar njih dvanaest.

- I dalje je epidemiološka situacija ista,već danima, odnosno poslednjih nedelju dana je se broj obolilih od šesdesetoro testiranih kreće od 35 do 39 pozitivnih-ističe za Novosti dr Antonijević i dodaje da se poslednjih pad rada ipak manji broj pacijenata javlja zdravstvenim ustanovama sa simptomima koji ukazuju na KOVID 19.

- Trenutno je hospitalizovano 91 lice kod  kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa , od kojih je  njih 82 u zdravstvenm centru u Kosovskoj Mitrovici dok je njih 229 u kućnoj izolaciji - ističe dr Antonijević i dodaje da je od 12 marta do danas u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji testirano je 2630 lica od kojih je 489 pozitivno na KOVID 19.

Inače, iz kosovske policije apeluju na korišćenje zaštitne opreme i kontrolišu sprovođenje mera koje su naložene u cilju suzbijanja epidemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)