SITUACIJA U TIMOČKOJ KRAJINI: U Zaječaru 15 novih kovid slučajeva, Kladovu, Negotinu dva, Knjaževcu četiri

S. M. J.

16. 07. 2020. u 18:54

U ZAJEČAR je iz beogradskog „Vatrenog oka“ stigla potvrda da je na prisustvo virusa korona pozitivno 1‚5 Zaječaraca od dve do 74 godina starosti, od kojih devet muškaraca i šest žena.

СИТУАЦИЈА У ТИМОЧКОЈ КРАЈИНИ: У Зајечару 15 нових ковид случајева, Кладову, Неготину два, Књажевцу четири

Depositphotos

Od početka pandemije u gradu pod Kraljevicom zabeleženo je 195 slučajeva infekcije koronom.

- Pošto je procenat pozitivnih, u odnosu na broj pristiglih rezultata, izuzetno visok, preko 40 odsto, a tek se očekuju rezultati za 202 testiranih sugrađana još jednom vas molimo da situaciju u kojoj se nalazimo shvatite krajnje ozbiljno. Pristigli rezultati ukazuju, shodno broju stanovnika, lagano klizimo ka tome da postanemo novo žarište epidemije u Srbiji – apelovao je na sugrađane Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

On je rekao da je u zaječarskoj bolnici trenutno hospitalizovano 35 pacijenata, u Nišu dva, a da je pod zdravstvenim nadžorom u kućnoj izolaciji skoro 20 ljudi, te da grad zbog nepovoljne epidemiološke situacije razmatra uvođenje novih mera i vanrednog stanja.

U Negotin su stigli rezultati za šest testova, od kojih su dva pozitivna zabeležena kod žena starih 31 i 64 godine. U Zavodu za javno zdravlje navode da su od početka pandemije do 15. jula u Negotinu urađena 1.623 testa, od kojih je obrađen 1.451 test, a da za 18 uzoraka testiranje treba ponoviti. Još uvek se očekuju rezultati za 172 brisa.

U Kladovu je zabeleženo sedam novih kovid slučajeva, što je broj zaraženih od početka pandemije do danas podiglo na 54. Aktivnih je 17, od kojih četiri čekaju rezultat drugog testa. U ovoj opštini očekuju danima da im iz referentne laboratorije stignu rezultati 110 testova, od kojih je 40 komercijalnih.

Tri muškarca i jedna žena starosti od 18 do 77 godina dobili su pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona u opštini Knjaževac. Od početka pandemije do 14. jula, u knjaževačkoj opštini registrovane su 44 na kovid-19 pozitivne osobe. Od početka pandemije u Knjaževcu su urađena 1.284 testa, obrađeno je 1.190, za sedam uzoraka testiranje mora da se ponovi, a rezultat se čeka za još 94 testa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)