ŠANSA ZA VIŠE OD 100 RADNIKA: Dva nova tržna centra "niču" u Kikindi

Рада Шегрт
Rada Šegrt

15. 04. 2024. u 15:03

NA dve različite lokacije u Kikindi trenutno se grade dva tržna centra koja će obogatiti ponudu robe široke potrošnje u ovom gradu, pa kupci neće morati da odlaze u susedni Zrenjanin ili čak u Novi Sad.

ШАНСА ЗА ВИШЕ ОД 100 РАДНИКА: Два нова тржна центра ничу у Кикинди

Foto: Grad Kikinda

U Mikronaselju, gde živi oko 6.000 građana, počela je gradnja prodajnog centra na otvorenom koji će, na oko 5.300 metara kvadratnih, imati 14 maloprodajnih objekata: prodavnice odeće, obuće, pokućstva, restorane, kafiće, apoteke i prostor za decu.

Prodavnice umesto stanova

GRAD Kikinda prodao je parcelu u Mikronaselju površine oko 11.300 kvadrata češkoj firmi za oko 33 miliona dinara. Na tom građevinskom zemljištu pre 24 godine počela je gradnja stanova po državnom projektu, ali su ozidani samo temelji, koji su sada srušeni. Izvođači radova ocenili su da su betonski stubovi, i posle više od dve decenije, bili u odličnom stanju.

Foto: Grad Kikinda

Budući prodajni centar u Mikronaselju

Kako je najavljeno, u ovom centru, na uglu ulica Mihajla Pupina i Jovana Jovanovića Zmaja, posao će dobiti oko 100 građana Kikinde. Ovde će se izgraditi i 100 parking-mesta. Investitor je češka kompanija koja ulaže oko sedam miliona evra i ovo će joj biti peti ovakav centar u Srbiji.

Na drugoj lokaciji, u Ulici Miloša Velikog, rekonstruiše se zgrada nekadašnje štamparije "Grafika", koja je, takođe, oko dve decenije bila prazna i zapuštena. Domaći investitor je pretvara u prodajni centar sa oko 3.000 metara kvadratnih prostora, u kojem će biti dve prodavnice nameštaja, supermarket i druge radnje. Na ovoj lokaciji postoji mogućnost gradnje većeg objekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave