PROGRAM POVODOM DANA AUTIZMA PRIREĐEN NA NOVOSADSKOM TRGU SLOBODE: Deca, uz pomoć nastavnika, izvodila vežbe

Z. G.

05. 04. 2024. u 15:21

PRISUSTVUJUĆI uličnoj akciji „Vežbaj sa mnom pod kišobranom za sve“, koja je priređena danas na Trgu slobode u okviru tradicionalne manifestacije Dani autizma u Novom Sadu, gradonačelnik Milan Đurić je poručio da je deci sa autizmom potrebna pomoć vršnjaka i šire društvene zajednice kako bi ona razvila svoj puni potencijal.

ПРОГРАМ ПОВОДОМ ДАНА АУТИЗМА ПРИРЕЂЕН НА НОВОСАДСКОМ ТРГУ СЛОБОДЕ: Деца, уз помоћ наставника, изводила вежбе

Pres služba Grada

- Ovde smo, ne samo da ukažemo na autizam kao pojavu i osvestimo društvo, već da svedočimo onome što deca i odrasli sa autizmom stvaraju, da se upoznamo bliže sa njihovim mogućnostima i afinitetima. Ovog puta, u fokusu manifestacije je promovisanje aktivnog života osoba sa autizmom, gde oni uz pomoć svojih nastavnika, realizuju fizičke vežbe i plesne aktivnosti – rekao je Đurić obraćajući se prisutnima.

Grad Novi Sad, preko Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu, ulaže znatna finansijska sredstva i poklanja veliku pažnju programima i potrebama Škole sa osnovno i srednje obrazovanje sa domom učenika „Milan Petrović“, napomenuo je on i naveo niz programa poput Dnevnog boravka, personalne asistencije, ličnih pratilaca, prevoza, radne terapije.

Deca sa autizmom su, uz pomoć svojih nastavnika, izvodila vežbe ravnoteže i koordinacije pokreta, a potom i plesala uz muziku na Trgu slobode.

Direktorka Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ Violeta Strahinjević zahvalila je Gradu Novom Sadu i gradonačelniku na velikoj podršci i istakla da je ova godina posebno značajna za njih, jer se u Školi obeležavaju dva velika jubilija, 20 godina te manifestacije i 25 godina rada sa osobama sa autizmom.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?