BEOGRADSKI BALET U UŽICU: „Kopelija“ za lečenje mlade Jelene Luković

N. J.

02. 04. 2024. u 10:00

U godini u kojoj nosi titulu Prestonice kulture Srbije, Užice se seća Ljubinke Dobrijević, umetnice, igračice, koreografkinje i pedagoškinje, njoj u čast, baletski ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda izvešće balet “Kopelija” u utorak 9. aprila na sceni užičkog teatra. Ova predstava imaće i humanitarni karakter, sav prihod od ulaznica po ceni od 1.000 dinara namenjen je lečenju mlade Užičanke Jelene Luković (35).

БЕОГРАДСКИ БАЛЕТ У УЖИЦУ: „Копелија“ за лечење младе Јелене Луковић

privatna arhiva

Grad Užice, Narodno pozorište iz Užica i Beograda, pozvali su Užičane da u što većem broju dođu na baletsku predstavu, da uživaju u sjajnoj baletskoj igri i da na ovaj način budu podrška Jeleni Luković.

Jeleni je dijagnostifikovan trostruko – negativni karcinom dojke, usledilo je lečenje a do relapsa je došlo 2022. godine kada su otkrivene brojne metastatske promene na oba plućna krila. Tokom 2023. godine otkrivene su metastatske promene na mozgu , primenjene su terapije na iks i gama nožu, a tokom ove godine došlo je do novog pogoršanja Jeleninog zdravstvenog stanja.

Mladoj Užičanki su neophodna sredstva za nastavak lečenja medikamentima koji nisu na pozitivnoj listi, a samo jedna od osam potrebnih aplikacija leka košta 477.465 dinara.

Broj namenskog humanitarnog računa za pomoć Jeleni je:

205-9001032129012-15
NLB banka
Primalac Jelena Luković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)