UČENICI POLOŽILI ISPIT: U Kraljevu održana uspešna vežba evakuacije u slučaju zemljotresa

G. ĆIROVIĆ

29. 03. 2024. u 11:52

U četiri kraljevačke srednje škole danas je istovremeno održana zajednička vežba evakuacije u slučaju zemljotresa u kojoj je ukupno učestvovalo oko 1.500 učenika i njihovih profesora.

УЧЕНИЦИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ: У Краљеву одржана успешна вежба евакуације у случају земљотреса

G.Šljivić

U organizaciji Odeljenja za poslove civilne zaštite kraljevačke Gradske uprave, ovom prilikom vežba je sprovedena u Gimnaziji, Ekonomskoj, Medicinskoj i Elektro-saobraćajnoj tehničkoj školi u kojima su đaci pravovremeno i poštujući sve procedure prilikom zemljotresa, evakuisani na bezbednu lokaciju.

G.Šljivić

 

- Vežba je u potpunosti uspešno sprovedena, pa se može konstatovati da su naši srednjoškolci položili ispit sa najvišom ocenom, kao i svi drugi učesnici – zadovoljno je „raportirao“ Zdravko Maksimović, rukovodilac Odeljenja civilne zaštite naglašavajući važnost edukacije učenika, kao i nastavnog i nenastavnog osoblja u školama.

G.Šljivić

 

Prema njegovim rečima, ova vežba sprovedena je sa ciljem uvežbavanja bezbedne evakuacije đaka, provere sistema veze i uzbunjivanja i procedura, edukacije lične i uzajamne zaštite, kao i upoznavanja sa putevima evukacije i mestima okupljanja.

G.Šljivić

 

- Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lokalne samouprave, Crvenog krsta, MUP, Vojske Srbije, Sektora za vanredne situacije, Dobrotvorne fondacije SPC „Čovekoljublje“, OB „Studenica“ i kraljevačkog Doma zdravlja, ovakva vežba svake godine organizuje se i u ovdašnjim osnovnim školama – dodao je Maksimović. - Na ovaj način svi zajedno podižemo nivo svesti i edukacije koji mogu biti od ogromnog, čak i presudnog značaja u eventualnim kritičnim trenucima.

G.Šljivić

 

OKREPLjENjE

UZ demonstraciju evakuacije, izvlačenja povređenih iz ruševina i simulaciju ukazivanja prve pomoći, ovom prilikom prikazana je i konkretna podela hrane na punktovima za pomoć, pa su učesnici mogli da se okrepe porcijama pasulja.

- Prste da poližeš, pasulj je bolji od svake užine – poručili su srednjoškolci nakon okončanja današnje vežbe.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!