OLAKŠANJE ZA RODITELJE: Vrnjčani ne menjaju ekonomsku cenu boravka dece u vrtićima

G. ĆIROVIĆ

13. 03. 2024. u 11:02

Roditelji mališana u Vrnjačkoj Banji koji koriste usluge ovdašnje Predškolske ustanove „Radost“ i ove godine plaćaće istu cenu mesečnog boravka svoje dece u vrtićima, odnosno 225,80 dinara po danu ili 50 odsto od te cene za dan kada dete nije bilo u vrtiću.

ОЛАКШАЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ: Врњчани не мењају економску цену боравка деце у вртићима

Opština Vrnjačka Banja

Članovi vrnjačkog Opštinskog veća jednoglasno su usvojili odluku da se zadrži postojeći iznos ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi, tako da će roditelji i dalje plaćati 12 odsto od ekonomske cene, dok će lokalna samouprava izdvajati 88 odsto iz opštinske kase za ovu namenu.

Prema rečima Ivana Džatića, zamenika prdsednika Opštine, cena boravka mališana u vrtićima nije menjana četiri godine, dok je na teritoriji vrnjačke opštine primetan i povećan broj novorođene dece i sve veći broj zaposlenih.

Opština Vrnjačka Banja

 

- Neophodno je stvoriti uslove da roditelji mogu da rade, a da im deca borave u vrtiću – naglasio je Džatić. - Imajući u vidu da spadamo u lokalne samouprave koje su u gotovo svakom selu pokrenule predškolske grupe, opštinsko rukovodsto zauzelo je jasan stav da cena koju plaćaju roditelji ostane nepromenjena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave