RASPISAN KONKURS U NEGOTINU: Za udruženja 12 miliona dinara

S. M. J.

23. 02. 2024. u 13:32

OPŠTINA Negotin raspisala je javni konkurs za dodelu sredstava iz opštinskog budžeta za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja za 2024. godinu.

РАСПИСАН КОНКУРС У НЕГОТИНУ: За удружења 12 милиона динара

Foto: S.M.J.

Za projekte koje će negotinska udruženja ili ona koja projektne aktivnosti realizuju na teritoriji opštine Negotin realizovati najmanje tri meseca i do kraja kalendarske godine, obezbeđeno je 12 miliona dinara iz opštinske kase. Za ova sredstva udruženja mogu da konkurišu do 5. marta.

I ove godine su predmet konkursa socijalna, boračko-invalidska prava, zaštita osoba sa invaliditetom, kao i društvena briga o deci, mladima, starijima, prevencija svih oblika nasilja i diskriminacije, zaštita i pomoć žrtvama nasilja u porodici, žrtvama mobinga, podrška socijalno ugroženim građanima.

Na spisku tema su i one vezane za afirmisanje ženskih prava, rodne ravnopravnosti, zaštita i promovisanje ljudskih i manjinskih prava, interno raseljenih i izbeglih osoba, humanitarne aktivnosti.

U obzir dolaze i projekti iz oblasti zaštite zdravlja, podsticanja nataliteta, obrazovanja, kulture, ali i nauka i naučno-istraživački rad, promocija opštine Negotin, ekologija, održiv razvoj, turizam, kao i borba protiv korupcije, afirmisanje demokratizacije lokalne samouprave, građanskog aktivizma i veće uključenosti ranjivih grupa u lokalnu zajednicu, protivpožarna zaštita.

Inače, u 2023. lokalna samouprava je sa 11 miliona dinara finansirala realizaciju projekata 51 udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?