U KORAK SA SA SVETSKIM DESTINACIJAMA: Turistički vodiči u Novom Sadu položili obuku (FOTO)

J. S.

21. 02. 2024. u 20:55

POKRAJINSKI sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević uručio je grupi polaznika u Novom Sadu sertifikate o završenoj obuci za turističke vodiče.

У КОРАК СА СА СВЕТСКИМ ДЕСТИНАЦИЈАМА: Туристички водичи у Новом Саду положили обуку (ФОТО)

Foto:Pres biro Vlade APV

Ovo je bila  prva obuka posle  pandemije kovida, jedinstvena je u svetu i svugde se primenjuje na isti način. Kandidati su, pored teorijske, prošli i praktičnu obuku, kako bi na profesionalan način učestvovali u rastućoj turističkoj privredi

Reč je o projektu „Organizacija obuke turističkih vodiča u AP Vojvodini", koji se realizuje u cilju unapređenja veština i tehnika vođenja, po metodologiji Svetskog udruženja turističkih vodiča (World Federation of Tourist Guide Association – WFTGA).

- Projekat smo realizovali uoči turističke sezone, kako bismo je spremni dočekali. Nastavićemo sa ovim edukacijama, kao i onima u oblastima ugostiteljstva, IT industrije i veštačke inteligencije. Takmičimo se sa svetskim destinacijama i zbog toga je važno da radimo na obrazovanju ljudi kako bismo imali što više edukovanih stručnjaka u turizmu na teritoriji AP Vojvodine -  rekao je Ivanišević.

Foto:Pres biro Vlade APV

Po rečima Ivane Ćuruvije, licenciranog vodećeg  trenera Svetskog udruženja turističkih vodiča,obuka je namenjena turističkim vodičima koji žele da unaprede tehnike vođenja, ali i onima koji nameravaju da počnu da se bave tim poslom.

Obuku  organizuju Nacionalna asocijacija turističkih vodiča Srbije i Centar za razvoj i edukaciju turističkih vodiča „CenTour" pri Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)