DAROVAO DECU OBOLELU OD AUTIZMA: Humani gimnazijalac iz Vranja Veljko Pešić

J. S.

08. 02. 2024. u 09:18

UČENICI Gimnazije neretko se ističu izuzetnim rezultatima u učenju, ali i u lepom vaspitanju, spremnosti da pomognu drugima kada je to potrebno, u organizaciji humanitarnih akcija. Nedavni gest učenika drugog razreda Veljka Pešića primer je plemenitosti i širine u mišljenju i osećanju - onih pravih vrednosti koje se usvajaju u porodici da bi se i u školi podsticale i negovale.

ДАРОВАО ДЕЦУ ОБОЛЕЛУ ОД АУТИЗМА: Хумани гимназијалац из Врања Вељко Пешић

Foto: Privatna arhiva

Ovaj mladić odlučio je da novac od nagrade, simboličnih 3.000 dinara, koji je osvojio na školskom literarnom konkursu pod pokroviteljstvom "Zadužbine Olge i Nikole J. Dinića, potpukovnika u penziji iz Vranja", uplati na račun Udruženja dece obolele od autizma.

Ovaj nagradni konkurs organizuje se od 2019. godine, petu godinu zaredom, uoči Savindana, samo za učenike Gimnazije, po želji zadužbinara. Zadatak na ovogodišnjem konkursu bio je poetsko proslavljanje lepote školovanja u Gimnaziji - pisanje školske himne: Gimnazijo, tebi pevam!

Učenik Veljko Pešić je prvi put učestvovao i osvojio treće mesto. Nadahnut primerom zadužbinara Olge i Nikole Dinića - njihovom misijom pomaganja učenika, ovaj gimnazijalac je postupio u duhu njihove humanosti i nastavio putem isticanja primera pravih vrednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)