ZA ZELENIJI LIMAN 4: Gradsko zelenilo u Novom Sadu počelo sadnju 114 stabala (FOTO)

Lj.P.

30. 01. 2024. u 15:15

NOVOSADSKO JKP "Gradsko zelenilo" počelo je sadnju 114 stabala na Limanu četiri.

ЗА ЗЕЛЕНИЈИ ЛИМАН 4: Градско зеленило у Новом Саду почело садњу 114 стабала (ФОТО)

FOTO: Gradsko zelenilo

U narednih nekoliko dana u bloku Narodnog fronta - Šekspirova - Bulevar Stefana Despota - Balzakova ulica biće posađeno 15 platana, šest, crvenolisnih šljiva, jjedna  breza, devet koprivića, četirileske,  dva  hrasta, pet kerleuteria, dva liriodendrona, jedna smrča, 13 borova, pet sofora, sedam lipa, dva kuglasta jasena, 13 piramidalnih jasena,  četiri bagrema, pet divljih trešnji i 20 sadnica graba.

FOTO: Gradsko zelenilo

Drveće se sadi u okviru projekta „Sanacija zelenila na teritoriji grada Novog Sada“ koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Nakon olujnih nepogoda prošlog leta, na inicijativu gradonačelnika Novog Sada oformljen je stručni tim sa zadatkom da sagleda stanje i proceni nastala oštećenja javnih zelenih površina i izradi Plan za njihovu rekonstrukciju.

Sadnja novog drveća biće nastavljena i narednih dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)