VOZE I DROGIRANI : U policiji u Kikindi za vikend zadržano osam vozača

R. Š.

22. 01. 2024. u 10:10

Korišćenje alkohol, psihoaktivnih supstanci, brza vožnja i nepropisne radnje s vozilima uzroci su četiri saobraćajne nezgode koje su se za vikend dogodile na području Policijske uprave u Kikindi.

ВОЗЕ И ДРОГИРАНИ : У полицији у Кикинди за викенд задржано осам возача

Foto: R. Šegrt

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka protiv 15 učesnika u saobraćaju i izdata su 73 prekršajna naloga.

- Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od čega je osam zadržano u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 miligrama ili mililitra alkohola u organizmu tj. imali su nedozvoljene psihoaktivne supstance. Otkriveno je i 10 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 77 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila i 37 ostalih prekršaja - saopštila je PU Kikinda.

U četiri saobraćajne nezgode jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a u tri nezgode je nastala materijalna šteta u iznosu od oko 100.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)