BOR BOGATIJI ZA PET NOVOGODIŠNJIH BEBA: Nikola prva beba u 2024.

S. M. J.

04. 01. 2024. u 14:24

U prvim danima 2024. Bor je dobio petoro novih stanovnika. Prvi je u 2024. rođen dečak – Nikola. Lokalna samouprava darivala mame i novorođenu decu.

БОР БОГАТИЈИ ЗА ПЕТ НОВОГОДИШЊИХ БЕБА: Никола прва беба у 2024.

Foto: S.M.Jovanović

Bor je u prvim danima 2024. postao bogatiji za novih pet beba, dva dečaka i tri devojčice, a prvi je svetlost dana ugledao Nikola, sin Boranke Marije Bukarice, koji se rodio 1. januara. Nikola je težak 3,25 kilograma, dugačak je 54 centimetra i na rođenju je ocenjen najvišim ocenama.

Nove stanovnike Bora i njihove mame obišli su ovom prilikom Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika sa saradnicima i direktorka Centra za socijalni rad Jelena Ristić i uručili prigodne poklone majkama, a beba Nikola je, kao prva beba rođena u 2024, dobio i novčanu naknadu.

-Prošle godine smo imali dvoje dece u prva dva dana, a sada imamo petoro, što je dobar pokazatelj – rekao je Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora.

Predstavnici lokalne samouprave i Centra za socijalni rad posetili su i decu na Dečijem odeljenju u Boru, na kojem je troje dece trenutno hospitalizovano, i darovali ih novogodišnjim paketićima.

-Prošle godine imali smo 420 porođaja i 424 bebe, a to je za 15 porođaja više nego u 2022. godini, što znači da se natalitet povećava i nadam se da ćemo i ove godine tako nastaviti – kaže dr Stevan Milanović, specijalista ginekologije i akušerstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)