BIRAČKI ODBORI POČELI BROJANJE GLASOVA: Nema zvaničnih podataka da je na biralištima u Leskovcu bilo većih problema

I. M.

17. 12. 2023. u 21:23

Prema dosadašnjim informacijama zvaničnih organa za sprovođenje današnjih izbora, oni su na području Jablaničkog okruga protekli bez većih problema.

БИРАЧКИ ОДБОРИ ПОЧЕЛИ БРОЈАЊЕ ГЛАСОВА: Нема званичних података да је на биралиштима у Лесковцу било већих проблема

foto: I.Mitić

Nadležni za praćenje toka izbora kažu da za sada nema saznanja da je na biralištima, u lokalnim samoupravama ovog okruga, bilo nepravilnosti koji mogu bitno da utiču na njihove rezultate.

Birački odbori su, posle zatvaranja birališta, počeli utvrđivanje rezultata glasanja. Birači u Leskovcu i pet opština Jablaničkog okruga su se, osim izbora za narodne poslanike Skupštine Srbije, izjašnjavali i o budućem odnosu snaga u lokalnim parlamentima.

Prvo će se brojati glasovi za Narodnu skupštinu Republike Srbije, a kada birački odbori završe taj posao, otvaraće glasačke kutije sa lokalnim listima i utvrditi rezulate današnjeg glasanja.

U Jablaničkom okrugu je pravo glasa imalo oko 178.000 građana, a prema poslednjim informacijama, od 18 časova, tu mogućnost u Leskovcu je iskoristilo 52 odsto, od 114.353 birača. U Vlasotincu je, dva sata pred zatvaranje birališta, glasalo 62,3 odsto građana sa pravom glasa, u Bojniku 62 procenta, Lebanu 64,3, Crnoj Travi nešto više od 60, a u Medveđi oko polovine ukupnog biračkog tela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)