POKLONILI KNJIGE: Donacija Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

01. 12. 2023. u 18:26

DENI Besu iz mesta Sutjeska u opštini Sečanj kod Zrenjanina, u ime Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, uručio je donaciju više od petsto knjiga koje je Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine dobio iz Rumunije.

ПОКЛОНИЛИ КЊИГЕ: Донација Националног савета румунске националне мањине

Foto: B. Grujić

Deo knjiga poklonjen je biblioteci pri rumunskoj pravoslavnoj crkvi u selu Sutjeska, a veći deo, od 382 knjige ogranku srčanjske biblioteke Jovan  Dučić u Sutjesci.

- Zahvalni smo na ovoj vrednoj donaciji, knjige su bile i ostale veliko duhovno bogatstvo svakog naroda - istakla je Dragana Pantović, direktor biblioteke.

Ona je napomenula da će narednih dana knjižničar Jelena Dragić, biti na slatkim mukama i uredno sortirati sve dobijene naslove.

-  Od mnogobrojnih aktivnosti koje je Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine realizovao, poklonili smo interaktivnu tablu Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" u našem mestu, uz pomoć za potrebe odeljenja na rumunskom jeziku, uz pomoć udruženju Zoruka 1333,  u organizaciji manifestacije „Hai la turtă lă Sărcia”, a pomenuto udruženje očekuje rezultate konkursa  za štampač u boji, uz koji bi lokalne novine „Sărcia“ mogle da se štampaju - naglasio je Deni Besu, član izvršnog odbora Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave