SENZORNA SOBA ZA MALIŠANE: Novina u Domu zdravlja ,,Dr Draga LJočić” u Šapcu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

29. 11. 2023. u 10:30

SLUŽBA Dečje zdravstvene zaštite u šabačkom DZ "Dr Draga Ljočić" bogatija je za kompletno opremljenu senzornu sobu, namenjenu pacijentima sa specifičnim poremećajem integracije.

СЕНЗОРНА СОБА ЗА МАЛИШАНЕ: Новина у Дому здравља ,,Др Драга Љочић” у Шапцу

Foto V Mitrić

Po rečima gradonačelnika dr Aleksandra Pajića, ovo je veliki iskorak u stvaranju boljih uslova za sugrađane koji su suočeni sa raznim tegobama, a lokalna samouprava se prihvatila obaveze da pomogne svim ljudima iz šabačkog kraja, bez obzira na to šta ih muči...

- Konkretno, u ovoj sobi deca će moći da, kroz igru, istraže i razviju svoje senzorne veštine, ali i da se opuste, odnosno oslobode straha i napetosti. Ovaj oblik tretmana naročito je koristan za osobe sa oštećenim čulom sluha i slepe, kao za i decu sa autizmom. Uz stručni nadzor, sigurni smo da će ovako opremljena prostorija olakšati malim borcima da regulišu senzorne nadražaje i na taj način samostalno funkcionišu u svakodnevnim aktivnostima - istakao je dr Pajić.

Iz gradske kase, za ove namene, izdvojeno je 1,8 miliona dinara, pa je senzorna soba opremljena po najsavremenijim stručnim standardima. O tome, uostalom, svedoče i mnogi roditelji čijoj deci ova vrsta pažnje šabačkih čelnika znači koliko i napredak njihovih mališana u složenom terapijskom procesu..

- Briga o zdravlju predstavlja jedan od najvažnijih segmenata naše lokalne politike, posebno kada je reč o zdravlju naših najmlađih sugrađana - zaključio je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić, procenjujući da je ovo, ujedno, i ulaganje u budućnost, jer sva deca zaslužuju da se borimo za njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)