UDRUŽENI PROTIV NASILJA NAD DECOM: U Alibunaru osnovan tim za prevenciju i zaštitu najmlađih

28. 11. 2023. u 13:45

POSLEDNjIH godina u južnobanatskoj opštini Alibunar beleži se povećan broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici, u kojima su direktne ili indirektne žrtve bila deca.

УДРУЖЕНИ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ДЕЦОМ: У Алибунару основан тим за превенцију и заштиту најмлађих

Foto: Opština Alibunar

Zato je lokalna samouprava – na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu – osnovala Intersektorski tim za prevenciju i zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Na taj način su sve lokalne obrazovne ustanove i ustanove socijalne i zdravstvene zaštite postale umrežene, što će omogućiti njihov još efikasniji rad. Protokol su potpisali Centar za socijalni rad „1. maj“, Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola, Predškolska ustanova „Poletarac“ i Dom zdravlja.

-Nadležne institucije su do sada pravovremeno reagovale na svaki prijavljen slučaj, a otvaranjem platforme za razmenu informacija, metodologija, ideja i konkretnih aktivnosti na pružanju pomoći, deca koja su pretrpela nasilje biće još brže i bolje zbrinuta – rekla je predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić.

Ona je konstatovala da je u malim, ruralnim sredinama, koje imaju skromnije resurse, veći izazov boriti se protiv ovog društvenog problema, nego što je to slučaj u većim gradovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)