KOLO SRPSKIH SESTARA U KRUŠEVCU DOBILO HIMNU : Sutra organizuju posebno donatorsko veče (FOTO)

S.BABOVIĆ

17. 11. 2023. u 18:12

NEDAVNO su obeležile čak 120 godina neumornog pomoganja deci i najugroženijima, a sutra će ponovo prikupljati novac kako bi se našle onima, kojima je to najpotrebnije.

КОЛО СРПСКИХ СЕСТАРА У КРУШЕВЦУ ДОБИЛО ХИМНУ : Сутра организују посебно донаторско вече (ФОТО)

Foto:Kolo srpskih sestara Krusevac

Kako su sve pomagale članice Kola srpskih sestara u Kruševcu, videlo se na izložbi "Snaga dobrote" u Narodnom muzeju u Kurševcu, gde su za sutra od 18 sati preipremile i posebno donatorsko veče.

Podršku su dobile i od brojnih izvođača i umetnika, tako da će nastupati i Oliver Njego, bariton uz klavirsku pratnju Nevene Živković, Crkveni hor "Sv.knez Laza", Andrijana Gvozdenović, sopran i flauta,pijanistkinja Ivana Todosijević Lazarević. Članica Olivera Dunjić napisala je i pesmu "Snaga dobrote", čije će stihove govoriti Slađana Nestorović-Ristić.

Po prvi put, plemenite Kruševljanke okupljene u Kolu, dobiće i svoju himnu. Zove se "Srpsko kolo ljubavi", poklon je autora stihova Gorana Vitića i kompozitora Miroljuba Aranđelovića - Rasinskog. Premijerno će biti izvedena na donatorskoj večeri.

Rad Kola srpskih sestara bio je zabranjen posle Drugog svetskog rata, a istu sudbinu doživele su i humanitarke iz Kruševca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)