ZASEDANJA PRIVREMENOG ORGANA PARAĆINA: Do danas održane tri sednice

Зорана Рашић
Zorana Rašić

14. 11. 2023. u 18:56

PRIVREMENI organ opštine Paraćin – formiran radi njenog funkcionisanja do lokalnih izbora u toj opštini zakazanih za 17. decembar, zaključno sa današnjim danom je održao tri sednice i doneo više odluka.

ЗАСЕДАЊА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ПАРАЋИНА: До данас одржане три седнице

Foto: Paracin.rs

Između ostalog, doneta je Odluka o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Paraćin za 2023. godinu – drugi rebalans i Odluka o raspisivanju oglasa za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, koji je već u toku.

Članovi Privremenog organa – na čelu sa predsednikom Vladimirom Milićevićem, takođe su usvojili izmenjen Program podrške za sprovođenje poljoprivredne i ruralne politike za ovu godinu, te Odluku o izradi strategije poljoprivredne i ruralne politike za period od 2024. do 2033.

Izmenjeni su aktuelni Program izgradnje, rekonstrukcije i  održavanja javnih puteva i Program uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture i odlučeno o otuđenju neizgrađenog opštinskog građevinskog zemljišta putem javnog oglašavanja radi izgradnje objekata u katastarskim opštinama Paraćin i Trešnjevica.

U nizu predloga koje je Privremeni organ do sada usvojio nalaze se i Odluka o mreži javnih predškolskih ustanova, godišnji plan rada Predškolske ustanove „Bambi“, prva izmena i dopuna programa „Poslovnog centra Paraćin“, Odluka o komunalnoj delatnosti u delu pogrebnih usluga...

 „Zeleno svetlo“ dobio je izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta za period januar – septembar, a na javnu raspravu upućen je nacrt Plana upravljanja Spomenikom prirode „Vrelo Grze“ za period od 2024. do 2033. godine.

Na trećoj po redu sednici, održanoj danas, između ostalog, kako saznajemo sa zvanične internet prezentacije opštine Paraćin, data je saglasnost na izmene i dopune finansijskih planova, odnosno ovogodišnjih planova i programa rada opštinskih javnih ustanova i škola, a na javnu raspravu upućen je predlog za izmenu Odluke o lokalnim komunalnim taksama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)