KOLEGE I KINEZI PRVI POMOGLI NA ZGARIŠTU: Požar u domaćinstvu Čokanovića kod Bora

S. M. JOVANOVIĆ

27. 10. 2023. u 07:09

PORODICA Čokanović iz Metovnice kod Bora, u noći između 23. i 24. oktobra, ostala je bez celokupne poljoprivredne mehanizacije, ali i skladišta hrane za domaćinstvo i za stoku.

КОЛЕГЕ И КИНЕЗИ ПРВИ ПОМОГЛИ НА ЗГАРИШТУ: Пожар у домаћинству Чокановића код Бора

Foto: Privatna arhiva

Požar je "progutao" većinu onoga što su godinama sticali, a u sanaciju štete od nekoliko desetina hiljada evra prve su priskočile kolege i kineska kompanija u kojoj radi sin domaćina Jovana, Negoslav.

- Plamen je suknuo zbog pucanja sijalice u pomoćnom objektu, pa je vatra zahvatila i fasadu i izolaciju porodičnog doma, ali su roditelji na vreme izašli napolje, a širenje ka mojoj kući sprečili su borski vatrogasci, koji su intervenisali neprekidno, od ponoći do pet sati izjutra - veli Negoslav.

Foto: S.M.Jovanović

 

Njegovi prijatelji, ali i poslodavac odmah su reagovali, te dostavili namirnice i doveli mehanizaciju da što pre raščiste zgarište.

Foto: S.M.Jovanović

 

- Radi se o nadzorniku radionice u našem građevinskom sektoru, koji je deo tima, pa ćemo učiniti sve što je moguće da pomognemo njemu i njegovoj porodici. Pričinjena šteta je velika, ali može da se nadoknadi i najvažnije je da niko nije povređen. Namirnice smo već obezbedili, kolege su tu sa mehanizacijom, kamionom i kombinjerkom da im pomognu da se prostor raščisti, a organizovali smo se i da sakupimo novčanu donaciju, jer je njima svaka pomoć dobrodošla. Na nas uvek mogu da računaju - poručuje Vu Janhui, zamenik rukovodioca Službe za površinske radove u kompaniji "Srbija Ziđin majning".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)