OTVORENO ODELJENJE MAGNETNE REZONANCE: Nova dijagnostika u zrenjaninskoj bolnici

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

24. 10. 2023. u 12:37

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, u zrenjaninskoj bolnici "Dr Đorđe Joanović", zvanično su pustili u rad novoizgrađeno i kompletno opremljeno Odeljenje magnetne rezonance, sa aparatom za magnetnu rezonancu, koji se prvi put našao u istoriji zrenjaninske bolnice, ali i svih zdravstvenih ustanova širom Banata.

ОТВОРЕНО ОДЕЉЕЊЕ МАГНЕТНЕ РЕЗОНАНЦЕ: Нова дијагностика у зрењанинској болници

Foto: B.Grujić

- Radimo na stvaranju boljih uslova za naše zdravstvo, ovo je na neki način istorijski dan za zrenjaninsku Bolnicu, koja sada osim Kliničkig centra Vojvodine u Novom Sadu i Subotice, jedina ima aparat za magnetnu rezonancu - naglasio je Igor Mirović.

Mirovića su, u krugu zrenjaninske Bolnice, dočekali gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor bolnice, dr Igor Kitaresku.

- Magnetna rezonanca je samo jedan od vidova uloganja Pokrajinske vlade u grad Zrenjanin, a u proteklih sedam godina u zdravstvo je uliženo gotovo 500 miliona dinara - istakao je gradonačelnik Salapura.

Investicija izgradnje i opremanja novog odeljenja zrenjaninske Bolnice, iznosi oko 44 miliona dinara, uz kompletnu opremu i aparat za magnetnu rezonancu, koji je dopremljen iz Kliničkog centra Vojvodine i od ponedeljka 30.oktobra biće na usluzi građanima Zrenjanina i okolnih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)