SKLONITI DROGU SA ULICA I DALEKO OD DECE: Prioritet leskovačke Policijske uprave

Игор Митић
Igor Mitić

10. 10. 2023. u 14:49

JEDAN od naših glavnih prioriteta je da se narkotici sklone sa ulica i da ne budu u blizinu dece.

СКЛОНИТИ ДРОГУ СА УЛИЦА И ДАЛЕКО ОД ДЕЦЕ: Приоритет лесковачке Полицијске управе

foto: I. Mitić

 Od početka godine realizovano je 158 zaplena i podneto 118 krivičnih prijava u oblasti suzbijanja trgovine i krijumčarenja opojnih droga odnosno psihoaktivnih supstanci – naglasio je, na konferenciji za novinare, Tomislav Ilić, načelnik Policijske uprave u Leskovcu.

Govoreći o rezultatima rada Policijske uprave na čijem čelu Ilić je istakao da su njeni pripadnici zaplenili oko 652 grama heroina, 120 grama kokaina kao i 187 grama amfetamina, dok su u više od 60 slučajeva zaplenjeni ostali narkotici.

- Pronađen je i jedan zasad marihuane kao i jedna improvozovana sušara, dok je naš jučerašnji rad, u okolini Lebana, rezultovao pronalaskom improvizovane laboratorije za uzgoj marihuane, uz zadržavanje jednog lica – rekao je Ilić i naglasio da ovi rezultati jasno ukazuju na posvećenost i uspešnost Policijske uprave Leskovac u održavanju reda i bezbednosti u zajednici kao i u suzbijanju ozbiljnih pretnji.

Procenat rasvetljavanja krivičnih dela u oblasti suzbijanja kriminala je 71,6 odsto. U opštem kriminalu otkriveno je i prijavljeno 914, privrednom 56, ekološkom 35, a visokotehnološkom 14 krivičnih dela.

foto: I. Mitić

- Sva teža krivična dela su uspešno rešena, a izvršioci su uhapšeni i u saradnji sa nadležnim tužilaštvima procesuirani. Broj učinilaca uhvaćenih na delu iznosi 67 i veći je za 35 u odnosu na isti period prošle godine odnosno 109,38 odsto, što je prvenstveno rezultat intenzivnog rada policijskih službenika na terenu – istakao je Ilić.

Leskovčka policija je od početka godine pronašla i oduzela jedan raketni bacač, više pištolja, automatsku pušku, tri ručne bombe kao i više stotina metaka različitog kalibra zbog čega je zadržala 11 osoba.

Među delima koja se odnose na privredni kriminal, u dva slučaja, oduzeto je 770 kilograma rezanog duvana, dok je stanje javne bezbednosti ocenjeno povoljnim uz smanjenje broja ovih prekršaja u odnosu na prethodnu godinu.

foto: I. Mitić

Policijska uprava u Leskovcu brine i o delu Kopnene zone bezbednosti gde nije bilo registrovanih krivičnih dela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

Više od 16500 saobraćajnih prekršaja

Tokom redovnih kontrola i u posebnim akcijama leskovčaka policija je otkrila 16522 prekršaja u saobraćaju. Registrovane su 294 saobraćajne nezgode. Od tog broja, u 174 nezgode, povređena je 241 osoba odnosno za 31 manje u odnosu na prošlu godinu. Poginulo je 14 osoba od kojih četiri na auto-putu. Uz ocenu da je alkohol jedan od značajnih uzroka prekršaja u saobraćaju naglašeno je da je pojačan rad policije na terenu sa ciljem poboljašanja stanja bezbednosti na celom području Policijske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)