TRI DECENIJE „ZMAJEVANJA“: U Kikindi održane jubilarne 30. „Zmajeve dečje igre“

R. Š.

06. 10. 2023. u 19:23

OSIM Novog Sada, jedini grad u kojem se održavaju „Zmajeve dečje igre“ jeste Kikinda.

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ „ЗМАЈЕВАЊА“: У Кикинди одржане јубиларне 30. „Змајеве дечје игре“

Foto: Grad Kikinda

I tako je već pune tri decenije. Tako je ovo postala njstarija manifestacija za decu i u oovm banatskom gradu. „Zmajevanje“ je velika radost za kikindske mališane, jer su tokom trodnevnog programa priređene brojne radionice i drugi sadržaji u kojima su deca pokazala svoju kreativnost.

Centralna priredba održana je danas , a proteklih dana bilo je više zanimljivih programa. Priređena je i izložba fotografija, koja ilustruje da su se sa decom u Kikindi tokom proteklih godina družili brojni pesnici i stvaraoci za decu: Mira Alečković Minja Subota, Raša Popov, Pero Zubac, Branka Veselinović, Duško Trifunović, Dragan Lukić, Tode Nikoletić, koji je i danas raspevavao mališane, i mnogi drugi.

- Programom su bila obuhvaćena i sela, tako da su svake godine sva deca mogla da uživaju u druženjima sa pesnicima – podsetila je Dušica Marinović, direktorka „Zmajevih dečijih igara“.

Ige su ove godine održane pod sloganom „ Svaka zvezda ima svoga puta“. Domaćin im je, kao i svih prethodnih godina, bio Kulturni centar ( nekadašnji Dom omladine), uz podršku Grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)