PRAZNIK GRADA NA IBRU: Kraljevčani sutra obeležavaju Dan svog grada - Kraljevdan

G. ĆIROVIĆ

06. 10. 2023. u 16:04

TRADICIONALNOM, svečanom sednicom Skupštine grada i uručenjem priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i udruženjima, Kraljevčani će danas sutra obeležiti Kraljevdan - pravoslavni praznik i Dan svoga grada.

ПРАЗНИК ГРАДА НА ИБРУ: Краљевчани сутра обележавају Дан свог града - Краљевдан

G.Šljivić

Ovaj Dan praznuje se u znak sećanja na 7. oktobar 1228. godine kada se upokojio prvi srpski kralj Stefan Prvovenčani koji je i krunisan u manastiru Žiča nadomak grada na Ibru.

Oktobarska nagrada za 2023. godinu, kao najviše gradsko priznanje, na svečanoj sednici biće dodeljena dr Mariji Milenković za naučni rad i dostignuća u oblasti medicine, dok je zvanje počasnog građanina zavredio Hadži Momir Bakračević za višegodišnju međunarodnu i nacionalnu promociju Kraljeva.

G.Šljivić

 

Diplome zaslužnih građana dobiće Kosta Kolarević za uspehe i promociju atletike, Radoš Raša Pavlović za negovanje tradicionalne muzike, Jelena Radenković za očuvanje porodičnih vrednosti i posthumno Nebojša Simović, preminuli načelnik Raškog okruga, za dobročinstvo i doprinos razvoju kraljevačkog kraja.

Ovom prilikom biće uručena priznanja zaslužnim ustanovama, organizacijama i sportskim klubovima, a posebna nagrada „Milomir Glavčić“ za podsticaj humanosti namenjena je Društvu dobrovoljnih davalaca krvi JKP „Putevi“ iz Kraljeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave