ZA OBNOVU ŠKOLE U PEĆINCIMA 200 MILIONA: Sredstva obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine

S. KOSTIĆ

20. 09. 2023. u 07:00

NA objektu Osnovne škole "Slobodan Bajić Paja" u Pećincima, za nekoliko meseci započeće kompletna rekonstrukcija za čiju namenu je obezbeđeno 200 miliona dinara, dok ukupna vrednost tog projekta iznosi više od 300 miliona.

ЗА ОБНОВУ ШКОЛЕ У ПЕЋИНЦИМА 200 МИЛИОНА: Средства обезбедила Управа за капитална улагања АП Војводине

Foto: S. Kostić

Kako je rekao predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić tokom obilaska škole, na ovaj posao se dugo čekalo, i izrazio zadovoljstvo što će se trenutno najlošiji obrazovni objekat u opštini pretvoriti u jedan od najsavremenijih.

- Sredstva su obezbeđena preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i zahvalni smo predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću, što je podržao ovaj za nas izuzetno važan projekat. Radovi će započeti na jesen, ali zbog velikog posla trajaće i tokom sledeće godine - rekao je Đokić i dodao da je lokalna samouprava finansirala izradu projektno-tehničke dokumentacije sa četiri miliona dinara, dok će Uprava za kapitalna ulaganja obezbediti i ostatak sredstava.

Radovi će zahtevati prilagođavanje u izvođenju nastave, a uprava škole već priprema plan za odvijanje nastave u uslovima rekonstrukcije, kaže direktorka škole Milijana Srdić.

- Na početku školske godine nastava se odvija kao i do sada, ali mi već pripremamo novu organizaciju rada kako bi spremno dočekali obnovu škole. Svi zaposleni, učenici i roditelji imaće prave informacije o tome kako će se nastava odvijati tokom izvođenja radova, a pre svega ćemo voditi računa da učenici neometano nastave sa radom i da kvalitet nastave ne bude ugrožen - istakla je Srdićeva i ocenila da će svi morati da pokažu strpljenje i razumevanje.

I u vrtićima lepši prostor

PARALELNO sa rekonstrukcijama škola u Kupinovu i Karlovčiću novi prostor je dobila i predškolska ustanova u ovim naseljima. Isti će slučaj biti i u Brestaču. Nove prostorije je dobio i vrtić u Ogaru, a sledi rekonstrukcija vrtića u Pećincima i rekonstrukcija i dogradnja vrtića u Obrežu.

Dodaje da će po završetku radova biti pravo zadovoljstvo raditi u novoj i kompletno opremljenoj školi.

Predsednik Đokić je podsetio, da je lokalna samouprava unapređenje obrazovanja postavila kao jedan od strateških ciljeva i da su u prethodnom periodu već kompletno rekonstruisane osnovne škole u Karlovčiću i Kupinovu, kao i da je izgrađen novi vrtić u Šimanovcima.

- Trenutno je u toku kompletna rekonstrukcija osnovne škole u Brestaču, uskoro počinje rekonstrukcija škole u Pećincima, a u planu je rekonstrukcija škole u Popincima - rekao je Đokić i poručio da se sa ulaganjima u obrazovanje neće prestati dok sva deca u opštini Pećinci ne budu imala jednako dobre uslove za učenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!