ZATVORENA LETNJA SCENA DZK „KABLOVI“ (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

29. 08. 2023. u 14:46

Nastupom hora „Pevnica“ iz Aleksinca i folklornog ansambla Društva za kulturu „Kablovi“ iz Jagodine, sinoć je zatvorena 27. Letnja scena Društva za kulturu „Kablovi“.

ЗАТВОРЕНА ЛЕТЊА СЦЕНА ДЗК „КАБЛОВИ“ (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Hor „Pevnica“ iz Aleksinca prvi put se predstavio jagodinskoj publici, ali je imao brojne turneje po Balkanu. Publika je uglavnom oduševljena njihovim nastupima, jer neguju i čuvaju narodnu tradiciju.

- Očuvanje tradicije podjednako je bitno za pojedinca, koliko i za celu Srbiju. Neke od narodnih pesama su se izgubile i ne možemo često da ih čujemo. Zato ljubav prema tim pesmama najpre budimo u pevačima, a potom i u narodu – ocenjuje Marko Stevanović, dirigent i vođa hora „Pevnica“.

Foto:Z.Gligorijević

Poslednji na 27. Letnjoj sceni Društva za kulturu „Kablovi“ našli su se članovi njihovog dečijeg, omladinskog i ansambla veterana.

- Planiramo da 9. septembra potpišemo ugovor sa Bugarskom i Makedonijom. Sa Makedoncima sarađujemo 39 godina, a sa kolegama iz Bugarske tri decenije. Kako je ta saradnja malo utihnula, želimo da je obnovimo. Dugogodišnje prijateljstvo negujemo i sa Republikom Srpskom, koju smo pomagali tokom rata. Kada smo pre nekoliko dana gostovali kod njih, dočekali su nas predivno – kaže Bebojša Batalović, predsednik DZK „Kablovi“ u Jagodini.

Foto:Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove