MURALI, IZLOŽBE, KONCERTI...- U Kraljevu se od 21. do 26. avgusta održava "Strit art festival"

G. ĆIROVIĆ

15. 08. 2023. u 11:09

I ove godine, u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica” u Kraljevu će od 21. do 26. avgusta biti održan tradicionalni „Strit art festival“.

МУРАЛИ, ИЗЛОЖБЕ, КОНЦЕРТИ...- У Краљеву се од 21. до 26. августа одржава Стрит арт фестивал

KC Ribnica

Kako je najavljeno, festival će početi izradom murala na više lokacija u gradu. Fasade će ukrašavati Vuk Đurić Endo, Maja Stojanović Zmaja, Aleksandar Glibetić Pibo i Katarina Stevanović Kaća, dok će učenici ovdašnje Umetničke škole sa profesorkom Alisom Matović oslikavati brod na dečjem igralištu pored Ibra.

U dvorištu Francuske kuće biće otvorena izložba fotografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme” Dragana Teodorovića Zeka i predstavljena fotomonografija za koju su tekstove napisali poznati rok kritičar Petar Peca Popović i Bora Đorđević, pevač i frontmen „Riblje čorbe“, uz muzičku podršku gitarskog dua „Epilog“.

Na istom mestu predviđen je ineraktivni koncert klasične muzike za najmlađe kojima je, takođe, namenjena i klovnovsko-žonglerska predstava.

KC Ribnica

 

Na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva za 25. avgust predviđen je koncert „Nevernih beba“, a dan kasnije i grupe „Elemental“ i Mila Kekina i benda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu