TRČE DO OSTROGA ZA MALU LENKU: Humanitarna akcija dvojice Novosađana za lečenje bolesne devojčice (FOTO)

S. B.

11. 08. 2023. u 16:38

U SUBOTU 12. avgusta, u četiri časa ujutro, sa Keja žrtava racije u Novom Sadu, dva drugara, Zoran Rakić i Marko Stanković, krenuće trčeći ka Ostrogu u humanitarnu misiju „Milion koraka za Lenku“.

ТРЧЕ ДО ОСТРОГА ЗА МАЛУ ЛЕНКУ: Хуманитарна акција двојице Новосађана за лечење болесне девојчице (ФОТО)

V.M.

Želja dvojice mladića je da na tom humanitarnom putu doprinesu prikupljanju novca za lečenje dvogodišnje devojčice Lenke Lazarević, koja boluje od leukemije limfoblastnih ćelija i pomogne njenim roditeljima u borbi protiv opake bolesti.

- Reč je o istinski velikom izazovu, ali jednako tako, ogromna svota je potrebna za lečenje male Lenke, 700.000 evra- ističu Zoran i Marko koji će svakodnevno, na putu do Ostroga, dugom 564 kilometra, trčeći pelaziti čak 80 kilometara. - Nas dvojica smo u sportu veoma dugo, družimo se i želeli smo da damo sopstveni humanitarni doprinos. Naša ideja je naišla na odobravanje, mnogo ljudi iz svih sfera javnog, kulturnog, sportskog… života grada se odazvalo da podrži akciju i pomogne da se što više poruka 1491 pošalje na broj 3030, za Lenku Lazarević.

Zoran i Marko su, među mnogima, dobili podršku i od Asocijacije sportskih veterana Novog Sada, pa će tako i prihod od prodaje knjiga Nebojše Vukovića, „Sedmorica veličanstvenih“, o legendama jugoslovenskog boksa, najboljim majstorima plemenite veštine 20. veka, ići u fond za lečenje male Lenke.

- Podržavamo akciju hrabrih i plemenitih mladića i mi kao novosadski sportski veterani želimo da doprinesemo na taj način- kaže legendarni bokser, Tadija Kačar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)