DRŽAVA PLAĆA PUT DO BOLNICE: U Priboju u toku jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata

A. ROVČANIN

21. 07. 2023. u 11:14

DRŽAVA sa 470 miliona dinara finansira rekonstrukciju Ulice Pribojske čete na potezu od naselja Mostina do gradske Bolnice i Doma zdravlja, što je trenutno jedan od najznačajnijih projekata u oblasti putne infrastrukture u opštini Priboj.

ДРЖАВА ПЛАЋА ПУТ ДО БОЛНИЦЕ: У Прибоју у току један од најважнијих инфраструктурних пројеката

A.Rovčanin

 Radovi povereni Javnom preduzeću „Putevi Užice“ u punom su jeku, a očekuje se da će posao biti završen najkasnije za 22 meseca.

Deonica koja se rekonstruiše je duga svega 1600 metara, ali je zbog izuzetno nepovoljne konfiguracije terena već decenijama saobraćajno „usko grlo“ u gradu na Limu. Saobraćaj se na ovoj deonici odvija otežano i usporeno, putnički automobili se jedva mimoilaze, a za vozače kamiona ova deonica je prava „noćna mora“.


- Posao na rehabilitaciji ovog puta je i u građevinskom i saobraćajnom i svakom drugom smislu za nas putare zahtevan i predstavlja veliki izazov, ali računam da ćemo ga, ipak, kvalitetno odraditi i pre predviđenog roka – očekuje Vladan Stamenić, direktor užičkih „Puteva“, koji je nedavno obišao ovo gradilište.

A.Rovčanin

Država za rekonstrukciju puta koji vodi ka Bolnici izdvojila 470 miliona dinara


On ističe da će deonica biti moderno opremljena, široka 5,5 metara, uz dodatno izgrađenu pešačku stazu u dužini od 1,25 metara.

– Prema projektu je planirano da na najrizičnijem delu ulice, umesto podzide, bude ugrađeno 287 šipova dužine od čak 14 metara - kaže Stanić.

Rehabilitacija ulice ka gradskoj Bolnici i Domu zdravlja je od izuzetne važnosti za građane i građanke Priboja jer se radi se o jedinoj saobraćajnici koja vodi do lokalnih zdravstvenih ustanova, kažu u pribojskoj lokalnoj upravi.

A.Rovčanin

Uzan put decenijama mučio vozače


- Ovo je velika i važna investicija za opštinu i sve Pribojce, a čiju će realizaciju država pomoći sa čak četiri miliona evra. Trajno rešavamo višedecenijski veliki problem, a ujedno stvaramo i mogućnost da po završetku ovog posla krenemo i sa rekonstrukcijom objekata Doma zdravlja i Bolnice – ističe Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, koji sve građane, odnosno učesnike u saobraćaju moli za strpljenje i razumevanje u periodu dok traju radovi na rekonstrukciji ove ulice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)