CILJ TRKE POBEDA BOLESTI: Humanitarni kros u Odžacima za lečenje četvoro mladih sugrađana

Z. Rajić

03. 07. 2023. u 08:00

U Odžacima se uveliko priprema „Prva letnja humanitarna petica“, kros trka na 5 kilometara, sa koje će sav prihod od kotizacije i prikupljeni dobrotvorni prilozi biti uplaćeni za lečenje mladih sugrađana Jovane Barušić, Nine Vođević, Marije Stankov i Nikole Novovića

ЦИЉ ТРКЕ ПОБЕДА БОЛЕСТИ: Хуманитарни крос у Оџацима за лечење четворо младих суграђана

foto:Z. Rajić

Trka će se održati u nedelju, 9. jula, na obali kanala DTD.

Jovana (7) i Nina (6) boluju od cerebralne paralize, a Marija (35) i Nikola (28) od multiple skleroze. Učesnici i pratioci trke poslaće i SMS na 3030 – za Jovanu 891, Ninu 1054, Mariju 1435 i Nikolu 1476.

 - Neki od njih sanjaju da potrče, neki da mogu da nastave da trče. Zato smo mi tu da pomognemo u ostvarivanju njihovih snova – rekao je Žarko Doroški iz organizacionog tima Humanitarnog udruženja „Odžaci“.

 Kotizacija po učesniku je 1.800 dinara, a za najbrže u muškoj i ženskoj konkurenciji obezbeđeni su pehari.

foto:Z. Rajić

 - Trčaće se gornjim bentom, koji je posut tucanikom i veoma dobro utaban, a start trke je u 18 sati. Za eventualnu visoku temperaturu takmičari ne treba da brinu, jer je sa jedne strane staze gusta šuma, koja pravi dovoljno hlada. Inače, o bezbednosti svih trkača brinuće lekarska služba – predočio je Doroški.

  

On je na „peticu“ pozvao i one koji se ne bave trčanjem, kako bi se okupilo što više učesnika.

 - Limit trke je 90 minuta, tako da svako ko započne, može trku da završi i šetnjom. Po završetku biće priređena zabava uz živu muziku, a svaki učesnik dobiće bon za dve kugle (oni koji su probali znaju koja je to količina) čuvenog odžačkog sladoleda sa tradicijom dužom od 100 godina – poručio je Žarko.

foto:Z. Rajić

MALI VELIKI LjUDI

 Poziv je upućen svima koji mogu bilo kako da pomognu, a da se može kad se hoće, pokazali su šestogodišnji Milica i Petar Tomović.

 - Oni će na dan trke prodavati limunadu koju će sami napraviti, a sav prihod ide u humanitarne svrhe. Tako mali pokazali su da szu veliki ljudi – rekao je Doroški.    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)