MALI VATROGASCI POKAZALI SVOJE UMEĆE: Takmičenje najmlađih u Zrenjaninu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

25. 06. 2023. u 18:12

GRADSKI vatrogasni savez organizovao je na terenima Sportskog centra Ivan Grubački - Guta u Zrenjaninu, okružno vatrogasno takmičenje za juniore i podmladak dobrovoljnih vatrogasnih društava sa teritorije srednjeg Banata.

МАЛИ ВАТРОГАСЦИ ПОКАЗАЛИ СВОЈЕ УМЕЋЕ: Такмичење најмлађих у Зрењанину (ФОТО)

grad Zrenjanin

Na svojevrsnoj smotri znanja i umeća u vazrogasnim veštinama, nastupilo je petnaest ekipa, iz vatrogasnih društava Belo Blato, Aradac, Mužlja, Melenci, Novo Miloševo, Klek i dugih, a podmladak su predstavljala deca starosti od 6-12 , dok su se juniori nadmetali u uzrastu od 12-16 godina.

Najmlađi vatrogasci, kroz igru i druženje, pokazali su spretnost, snalažljivost i umeće da reaguju u specifičnim situacijama, uz promociju dobrovoljno vatrogastva, kao humane i neophodne delatnosti.

- U seoskim sredinama i lokalnim zajednicama, dobrovoljni vatrogasci prvi su na udaru u slučaju požara, i takvih intervencija na teritoriji Zrenjanina nekada bude i po 200 tokom godine - pozdravljajući sve učesnike, naglasio je Dragan Ćapin, predsednik Vatrogasnog saveza Zrenjanina.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Rajko Kapelan istakao je značaj ovakvih takmičenja u pripremi i negovanju mladih naraštaja vatrogasaca, kako bi u budućnosti nasledili starije i nastavili dugu i bogatu tradiciju dobrovoljnog vatrogastva u Zrenjaninu i okolini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona