TRAG U VREMENU: Izložba posvećena Milanu Miniću, arhitekti i slikaru, sledeće nedelje u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

22. 06. 2023. u 13:50

IZLOŽBA "Milan Minić arhitekta i slikar, trag u vremenu", autora dr Igora Marića, diplomiranog inženjera arhitekture i naučnog savetnika biće otvorena u Muzeju u Zrenjaninu, u utorak 27.juna u 19 časova, u realizaciji Saveza inženjera i tehničara Srbije, Društva inženjera Zrenjanin i Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije.

ТРАГ У ВРЕМЕНУ: Изложба посвећена Милану Минићу, архитекти и сликару, следеће недеље у Зрењанину

Muzej Zrenjanin

Izložba posvećena liku i delu poznatog srpskog arhitekte i slikara Milana Minića, rođenog u Prijepolju 1889. godine, tvorca  značajnih arhitektonskih ostvarenja i slikarskih dela, trajaće do 11. jula.

Profesionalni put Minić je započeo kao student na Arhitektonskom odseku Tehničkog fakulteta u Beogradu, radeći kao samostalni projektant za fasade u Projektnom birou inženjera Leona Talvija.       

Nakon Drugog svetskog rata angažovan je u Projektantskom zavodu Srbije, a njegov arhitektonski opus obuhvata hotele Dalmacija i Hercegovina u Banji Koviljači, Zeleni venac u Šapcu, beogradaki Mažestik, pravoslavnu crkvu u Drvaru, Dom kulture u Majdanpeku, Klub Izvšnog veća u Beogradu i mnoge druge građavine, uz izuzetno značajan slikaraki opus.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti