ZAHVALJUJUĆI KOMESARIJATU: Pomoć za izbegličke porodice u Somboru

J. L.

21. 06. 2023. u 15:22

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević, uručila je Gradu Somboru Ugovor o dodeli sredstava namenjenih rešavanju stambenih potreba izbeglica na njihovoj teritoriji kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti, kao i Ugovor o dodeli jednokratne pomoći u građevinskom i drugom meterijalu i opremi.

ЗАХВАЉУЈУЋИ КОМЕСАРИЈАТУ: Помоћ за избегличке породице у Сомбору

foto: Grad Sombor

Obezbeđena sredstva namenjena su izbeglicama ili interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije, za koja će Javni pozivi biti naknadno raspisani. U ove svrhe Komesarijat za izbeglice i migracije i Grad Sombor izdvojili su više od devet miliona dinara.

Pored Sombora, ugovore je potpisalo još 54 lokalne samouprave.

-Potpisujemo ugovore kojima ćemo kupiti 195 seoskih domaćinstava, to znači da ćemo pomoći tolikom broju porodica kroz kupovinu seoskih domaćinstava -  izjavila je komesarka Stanisavljević, te dodala da su potpisani i ugovori za dodelu 134 paketa građevinskog materijala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)