OBILNE PADAVINE U SOKOBANJI: Poziv poljoprivrednicima za procenu štete

S. M. J.

20. 06. 2023. u 17:18

POLjOPRIVREDNICI kojima su prethodnih dana obilne kiše i poplave nanele štete u baštama i oranicama dužni su da do petka 23. juna podnesu zahtev za procenu štete.

ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ У СОКОБАЊИ: Позив пољопривредницима за процену штете

Foto: Opština Sokobanja

Opština Sokobanja na čijoj je teritoriji zbog obilnih padavina i izlivanja Moravice pričinjena znatna materijalna šteta, zbog čega je 12. juna proglašena i vanredna situacija, pozvala je poljoprivrednike da do 23. juna podnesu zahtev za procenu štete.

Kako navode nadležni pozivom su obuhvaćeni svi poljoprivredni proizvođači sa teritorije opštine Sokobanja na čijim su parcelama poljoprivredne kulture pretrpele štetu usled vremenskih neprilika a neophodno je da do petka preko pisarnice Opštinske uprave opštine Sokobanja dostave uz zahtev za procenu štete, broj poljoprivrednog gazdinstva, aktivni status, broj ugrožene parcele i podatke o poljoprivrednim kulturama na toj parceli.

Nakon toga, komisija će utvrditi štetu na kulturama, a podaci će biti razmatrani i prosleđeni Sektoru za vanredne situacije i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

-Štab za vanredne situacije, pored Komisije za procenu štete na poljoprivrednom zemljištu i usevima, obrazovao je i Komisiju za procenu štete na kišnoj i fekalnoj kanalizaciji, Komisiju za procenu štete na saobraćajnoj infrastrukturi kao Komisiju za procenu štete na stambenim i drugim objektima – navode u Opštini Sokobanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)