TOPLIJE U 57 DOMOVA: Prijepolje sufinansira zamenu stolarija u stanovima i kućama

A. ROVČANIN

19. 06. 2023. u 07:15

U Prijepolju su potpisani ugovori sa 57 domaćinstava za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih, kuća, stanova i stambenih zajednica koje se odnose na zamenu stolarije. Za ovu namenu Ministarstvo rudarstva i energetike i opština Prijepolje izdvojili su 19 miliona dinara, od ukupno 27 koliko je predviđeno za unapređenje energetske efikasnosti.

ТОПЛИЈЕ У 57 ДОМОВА: Пријепоље суфинансира замену столарија у становима и кућама

A.Rovčanin

Na javni poziv za zamenu stolarije ukupno je pristiglo 65 prijava građana, međutim nekoliko njih je odustalo, tako da su ugovori potpisani sa 57 lica. Mere energetske efikasnosti sufinansiraju se sa 50 odsto , a najveći odobreni iznos je 140.000 dinara. Građani kažu da će im ovaj podsticaj biti od izuzetnog značaja.

Safet Obućina stanije u bloku Podvaroš više od četrdeset godina. On navodi da će dotrajalu stolariju zamniti novom.

- Pre četrdeset godina sam uselio u stan, od tada ništa nije menjano i stolarija je skroz dotrajala. Sada ću uz pomoć subvencije zameniti vrata i prozore – ističe Obućina.

Svaka pomoć države dobro dođe pa i ova, smatra Almedin Turković iz Velike Župe, koji će na porodičnom domaćinstvu promeniti stolariju, a za to će mu država vrati polovinu uloženog novca.

Predsednik opštine Drago Popadić kaže da će svi građani koji su potpisali ugovore za zamenu stolarije, u ovoj godini moći da konkurišu i na druge javne pozive.

 - Građani koji su dobili sredstva za zamenu stolarije, moći će da konkurišu i za subvenciju za ugradnju fasade i druge energetske mere – kazao je Popadić.

Prvi radovi počinju već tokom naredne sedmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)