RENOVIRAJU SE BICIKLISTIČKE STAZE U NOVOM SADU: Počeli radovi u Futoškoj ulici

S.B.

06. 06. 2023. u 10:44

U OKVIRU rekonstrukcije pešačkih i biciklističkih staza na Futoškom putu i u Futoškoj ulici, koja je urađena prošle godine, Grad Novi Sad je danas pristupio uređenju biciklističkih staza na preostalom delu, od Ulice Antona Čehova do Bulevara oslobođenja i na deonici od Ulice Braće Ribnikar do Bulevara oslobođenja, u dužini od 4,3 kilometra.

РЕНОВИРАЈУ СЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ У НОВОМ САДУ: Почели радови у Футошкој улици

Pres služba grada

Reč je o radovima u skladu sa Programom održavanja objekata putne privrede i obuhvataju uređenje obostranih biciklističkih staza, kako bi se biciklistima omogućila sigurna i bezbedna vožnja duž kompletnog Futoškog puta. Vrednost tih radova je 18 miliona dinara.

Grad kontinuirano ulaže sredstva u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja, koja se trenutno u Novom Sadu rasprostire na oko 100 kilometara. U prethodnih 10 godina izdvojeno je 954,5 miliona dinara za uređenje 67,9 kilometara biciklističkih staza, od čega je izgrađeno 54,8 novih, a kroz tekuće održavanje uređen 13,1 kilometar postojećih biciklističkih staza.

Tokom prošle godine izvedeni su radovi na rekonstrukciji pešačkih i biciklističkih staza na Futoškom putu i u Futoškoj ulici, u dužini od 4,3 kilometra na deonici od Bulevara patrijarha Pavla do Ulice Antona Čehova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!