OBILNA KIŠA POTOPILA BAŠAID: Nevreme u okolini Kikinde, padao i led ( Foto)

R. Š.

02. 06. 2023. u 23:34

Selo Bašiad kod Kikinde kasno popodne i večeras zahvatilo je jako nevreme, sa obilnom kišom, a padao je i led. Velika količina vode pala je između 17 i 18, 30 sati, a bilo je i grada veličine lešnika koji je zabeleo mnoga dvorišta.

ОБИЛНА КИША ПОТОПИЛА БАШАИД: Невреме у  околини Кикинде, падао и лед ( Фото)

Foto: G. Birimac

- Oko pola sata je bilo užasno, zahvatila nas je oluja, jaka i obilna kiša, padao je i led, a bilo je i vetra. Kad se to smirilo, kiša je padala još oko sat vremena, ali na sreću više nije bilo grada. Ne bi nikako valjalo da je duže potrajalo – prepričava jedna meštanin.

Popolavljena su mnoga dvorišta, a na travnjacima se zadržala i velika količina leda. Prizor je bio neverpvatan, jer su zeleni travnjaci i žardinjere sa cvećeme ođendom bili prekriveni gradom. Ulični kanali nisu mogli da prihvate veliku količinu vode, pa su poplavljeni trotoari, a voda je prodrla i u mnoge podrume kuća i drugih objekata. U pomoć meštanima stigla je mehanizacija JP „Kikinda“ kako bi iskopala nove kanale da bi voda mogla da otiče.

- Mehanizacij je u selu, kopala kanale i posle 23 sata. Pala je velika količina vode, pa su morali da preseku kolovoz u jednoj ulici, jer voda nije imala gde da otiče. Kanači nisu mogli sve da prihvate – navodi Bašaidac.

Prema nezvaničnim informacijama, popolavljeni su i delovi atara. Kiše je bilo i na području Banatske Topole. Meštani će zbog vode imati štetu u baštama, voćnjacima, ali i na njivama. Procena je da bi nastala ogromna šteta da je kiša padala duže istom jačinom.

I dok je u okolini nevreme potapalo sela, u Kikindi, koja je dvadesetak kilometara dalje, kiše skoro da nije ni bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JA SAM MOMČE SA KOSOVA Milan Vasić stigao na KiM - podelio slike: Ovo je moja duša (FOTO)