MLADIMA NA USLUZI: Radionice Savetovališta za mlade u kraljevačkom Domu zdravlja

G. ĆIROVIĆ

02. 06. 2023. u 14:06

U Savetovalištu za mlade kraljevačkog Doma zdravlja aktivno se održavaju radionice savetodavnog i psihoterapijskog delovanja u cilju sprečavanja i otklanjanja psihičkih i adaptivnih poteškoća mladih, odnosno upoznavanja mladih sa karakteristikama, teškoćama i problemima koji se javljaju u ovom periodu odrastanja.

МЛАДИМА НА УСЛУЗИ: Радионице Саветовалишта за младе у краљевачком Дому здравља

DZ Kraljevo

Radionice su dostupne osnovcima i srednjoškolcima, a nedavno su psihološkinje Ivana Bilibajkić i Jovana Anđelković održale predavanja o emocionalnom izražavanju i opismenjivanju i kontroli emocija, dok je vms Ivana Karavesović govorila o kontracepciji.

- Veoma je važno mladima pružiti pomoć da se snađu u sredini u kojoj žive, porodici, školi, radnoj sredini i društvu uopšte, zatim u njihovom uspešnijem ostvarivanju emocionalnih i socijalnih odnosa i sopstvenene individualnosti i samostalnosti – kaže Jovana Anđelković. - Njima je često potrebna pomoć u rešavanju konfliktnih situacija koje mogu da otežaju njihovo sazrevanje i njihovu ličnu, profesionalnu i socijalnu afirmaciju.

Ovo Savetovalište otvoreno je svakog radnog dana od 12 do 14 sati u Službi za zdravstvenu zaštitu dece. Mladima je omogućeno i da zakažu pregled kod pedijatra, ginekologa, psihologa i pedagoga, a psihološke radionice i predavanja u savetovalištu ili u školama održavaju se petkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!