HITNOJ NOVI SANITET: Grad Šabac obnovio vozni park svog doma zdravlja

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

25. 05. 2023. u 07:00

Šabačka Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" dobila je sanitetsko vozilo, dok je njihova Služba polivalentne patronaže bogatija za novi terenski automobil. Vozila su obezbeđena sredstvima iz budžeta grada.

ХИТНОЈ НОВИ САНИТЕТ:  Град Шабац обновио возни парк свог дома здравља

Foto_V Mitrić

- Za dve i po godine iz budžeta grada izdvojeno je oko 36 miliona dinara za opremanje voznog parka Doma zdravlja i nabavljanje opreme - istakao je prilikom predaje ključeva novih vozila gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić. - Kupili smo tri nova velika sanitetska vozila, dva automobila, od kojih je jedan za prevoz ležećih pacijenata i mnogo opreme neophodne za kvalitetnu zdravstvenu uslugu.

Gradonačelnik je najavio i otvaranje novih radnih mesta u DZ "Dr Draga Ljočić". U narednom periodu posao će dobiti pet lekara i toliko stomatologa, dva stomatološka tehničara i osam vozača.

- Sanitetsko vozilo je kompletno opremljeno za zbrinjavanje vitalno najugroženijih pacijenata. U ovoj godini smo od Gradske uprave dobili i jedan digitalni kolposkop, za potrebe službe za zdravstvenu zaštitu žena, EKG aparat za rad lekara u sportskoj ambulanti - navela je dr Jasmina Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)