PROMOCIJA STVARALAŠTVA ZORANA PAVLOVIĆA: Paraćinski KK „Mirko Banjević“ počeo obeležavanje svog jubileja

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 04. 2023. u 15:26

ZORAN Pavlović aktivno je počeo da piše tek nakon penzionisanja, ali je za kratko vreme postao prepoznatljiv u lokalnoj književnoj sredini paraćinske opštine.

ПРОМОЦИЈА СТВАРАЛАШТВА ЗОРАНА ПАВЛОВИЋА: Параћински КК „Мирко Бањевић“ почео обележавање свог јубилеја

Foto: Fejsbuk/KC "Paraćin"

Predstavljanjem njegovog književnog stvaralaštva tamošnji Književni klub „Mirko Banjević“ počeo je obeležavanje svog velikog jubileja – pola veka postojanja i rada. Ovo udruženje nosi ime po poznatom jugoslovenskom pesniku dvadesetog veka koji je jedno vreme boravio u Paraćinu, pa je tu i nastala knjiga „Ognjena jutra“ 1940. godine.

KK „Mirko Banjević“ formiran je 13 godina kasnije, 1953.

Pavlović je autor zbirke pesama „Koraci života“, a prilikom predstavljanja njegove poezije posetioci i članovi književnog kluba mogli su da čuju da priprema istovremeno još dve knjige koje predstavljaju njegovo introspektivno viđenje ličnog života i sveta.

Profesor dr Predrag Jašović, koji je na ovom događaju govorio o Pavlovićevom radu, najavio je da će narednih meseci, tokom obeležavanja velikog jubileja, osim pojedinačnih promocija biti i predstavljanja drugih klubova-prijatelja koji učestvuju u manifestacijama koje „Mirko Banjević“ organizuje.

U planu je i druženje u okviru tradicionalnog „Petruškog sabora“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)