SPOKOJNO TREĆE DOBA: Kraljevačko Udruženje penzionera 77 godina vodi brigu o najstarijim sugrađanima

G. ĆIROVIĆ

26. 04. 2023. u 11:08

Održavanjem redovne Skupuštine, a potom i prigodnim druženjem i zakuskom, kraljevačko Udruženje penzionera na tradicionalan, skroman način obeležilo je 77. godišnju svog postojanja i rada.

СПОКОЈНО ТРЕЋЕ ДОБА: Краљевачко Удружење пензионера 77 година води бригу о најстаријим суграђанима

GU u Kraljevu

Vodeći brigu o najstarijim sugrađanima, ovo Udruženje svojim članovima omogućava brojne pogodnosti, od davanja novčanih pozajmica, preko povoljne nabavke ogreva i bele tehnike, pa do druženja i organizovanja izleta.

- Najveći izdatak penzionerima i dalje predstavlja nabavka neophodnih lekova, pa je nužno obezbediti značajna sredstva za te namene za šta nam je potrebna i pomoć lokalne samouprave – kaže Ratomir Drobnjak, predsednik Udruženja penzionera grada Kraljeva.

GU u Kraljevu

Ratomir Drobnjak, predsednik Udruženja penzionera Kraljevo

Ovo Udruženje osnovano je neposredno po završetku Drugog svetskog rata, 1946. godine, i tada je brojalo svega 27 članova. Danas, od ukupno 30.300 penzionera u gradu na Ibru u Udruženju je oko 16.000, od kojih najstariji ima 99, a najmlađi 41 godinu.

GU u Kraljevu

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić sa penzionerima

- Država i Grad se trude da poboljšaju način života penzionera, kao i da penzije iz godine u godinu rastu kako bi imali što bolje uslove za život – rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. - Obaveza svih nas, njihovih unuka, sinova i ćerki, kao i celog društva, je da zajedno pronađemo načine kako da poboljšamo i olakšamo život ljudi koji su decenijama vredno radili kako bi stvorili sve što danas imamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)